Протест: От 26 юни масово спират производства за час

Протест: От 26 юни масово спират производства за час
A A+ A++ A

Протестни действия срещу поскъпването на електроенергията ще има в целия индустриален сектор от 26-ти юни. Предприятията ще спират производствата за час.

Това потвърдиха в декларация от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и от Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Работодателите се обявиха вече срещу планираното поскъпване на електроенергията от 1 юли - между 13% и 20% за преобладаващата част от предприятията в България. Те настояват да се въведат европейските политики и най-добри практики в сектор "Енергетика".

Всички работодателски организации в България, единодушно и категорично заявяваме, че не желаем повече да плащаме за кражбите, разхищенията и некадърността в българската енергетика! Не приемаме увеличение на цените на електроенергията за предприятията, заявяват от организациите.

Как при наличието на свръхпроизводство в сектора – минимален товар в системата от 2 656MВт и инсталирани мощности от 12 723MВт – продължава да се настоява за ръст на цените на електроенергията, питат от работодателските организации.

#електроенергията #работодателски организации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници