Работодатели: Сектор "Енергетика" е смъртоносно болен

Работодатели: Сектор "Енергетика" е смъртоносно болен
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководителите на четирите национално представени работодателски организации заявиха на обща пресконференция, че не са съгласни поскъпването на тока да е за сметка на бизнеса.

Според работодателите, предлаганото от КЕВР увеличение на електроенергията за бизнеса реално ще е "в рамките на 13-20%, а не както КЕВР се опита да заблуди от 1-2%".

Затова се е стигнало до решението от 26 юни да започне протест като всеки ден предприятия ще спират работа за по час. Организациите подчертаха, че няма да се откажат от планираните вече протестни действия.

"В българската енергетика има още много резерви – много нефективности, има вредно управление, много кражби, неспазване на закона. Ние можем да посочим тези резерви", заяви Васил Велев от Асоциация на индустриалния капитал в България.

Според председателя на БСК Божидар Данев основните причини за сериозното икономическо заболяване на сектор "Енергетика" са три.

"Секторът е смъртоносно болен и иска да го прехвърли на бизнеса", посочи той.

Според Данев една от причините са стратегически погрешните решения от закупуването на Марица 1 и Марица 3, от ВЕИ-тата, цените от Козлодуй и Цанков камък. Непрофесионалното ръководене на сектора също е причина, довела до заболяването в сектора, посочи той. 

#работодателски организации #цена #ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"