Рухна стена в природо-математическата гимназия в Казанлък

Рухна стена в природо-математическата гимназия в Казанлък
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стена от близо 50 кв. метра се срути в природо-математическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък. Инцидентът е станал минути преди 12 часа днес. Срутването се е случило при изкопни работи при планиран ремонт на училището. Строител на обекта е строителна компания "Загора" ЕООД", а възложител е община Казанлък.

Няма пострадали ученици или персонал.

Кабинетите, чиято стена се е срутила по време на строежа не са използвани за учебна дейност. Те са били използвани за склад.

Взети са незабавни мерки за обезопасяване на мястото. Срутилата се стена се намира в източното крило на математическата гимназия, към което предстои да се пристрои Националният център по природо-математически науки в Казанлък.

В това крило на математическата гимназия не се провеждат учебни занятия.

Няма пострадали работници, извършващи строителни дейности по изграждането на центъра. Самата строителна площадка е изцяло оградена и обезопасена.

За по-голяма сигурност временно ще бъде затворена и ул. "Орешака", която преминава от източната страна на сградата. Въпреки че няма никаква опасност за учениците в ПМГ, които провеждат занятия в другия корпус, за по-голяма сигурност и спокойствие до края на учебната година възпитаниците на гимназията ще учат в ХГ "Св.св. Кирил и Методий".

Вероятната причина за инцидента са плитките основи на съществуващата стара сграда на гимназията, която по документи датира от 1900 година. От откриването на строителната площадка Община Казанлък осъществява ежедневен контрол на строителните дейности.

#стена #Казанлък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"