Задържаха трима за въоръжен грабеж в София

Задържаха трима за въоръжен грабеж в София
A A+ A++ A

Извършителите на предварително планиран въоръжен грабеж, осъществен на 14 юни в София, бяха разкрити от столичната полиция, обвинени и задържани от Софийската районна прокуратура /СРП/, съобщиха оттам.

На 14 юни иракският гражданин Халех Касем е бил нападнат от две въоръжени и маскирани лица, носещи жилетки с обозначение "Охранителна полиция". Двамата насочили към лицето му пистолети и му отнели портфейл, съдържащ 3000 евро, 300 лв., 1600 иракски динара, банкови карти и лични документи.

В хода на образуваното наказателно производство и предприетите действия за издирване на извършителите, последните са установени и привлечени в качеството на обвиняеми.

С постановления от 26.06.2015 г. към наказателна отговорност са привлечени три лица: Мартин Златков (на 26 г.) и Марио Чочев (на 30 г.) - обвинени в пряко участие в посочения грабеж, като съизвършители, и Любомир Иванов (на 22 г.) – обвинен в помагачество към деянието, чрез предварително набавяне на тениските с надписи "Охранителна полиция" и превозване на останалите съучастници до и от мястото на местопрестъплението.

Извършени са лични обиски и претърсвания, включително и на адресите, обитавани от посочените обвиняеми, като са открити и иззети уличаващи веществени доказателства (един от насочените спрямо пострадалия пистолети; използваните полицейски тениски; дрехите, с които същите са били облечени на местопрестъплението и заснети от намиращи се в близост охранителни камери).

Тримата обвиняеми са задържани от Софийска районна прокуратура до 72 часа. На 29 юни СРП ще внесе в Софийски районен съд искане за вземане на мярка за неотклонение " Задържане под стража".

#въоръжен грабеж #задържани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »