Отново: Гърция отхвърли предложенията на ЕС

Отново: Гърция отхвърли предложенията на ЕС
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

За пореден път преговорите между Гърция и кредиторите й забуксуваха, защото южната ни съседка счита за неприемливи отправените от ЕС предложения. "Документът с предложенията, представен на Гърция, е по-лош от меморандума”, е заявил още източник на правителството пред

Според предложението Гърция трябва да координира с кредиторите всичките икономически реформи в замяна на пакет от 12 млрд. евро края на ноември - удължаване на текущата спасителната програма с пет месеца. Според Атина обаче резултатът ще е спад на БВП с 26% и намаляване на приходите с 40%. Гръцката делегация обаче отхвърли това предложение, като го нарече "неприемливо" и подчерта, че Европа се "основава на ценностите на демокрацията и солидарност".

Според информация на агенция Ройтерс преговорите с цел постигане на споразумение между Атина и международните кредитори ще продължат след приключването на срещата на върха на ЕС в петък.

Съобщава се, че Еврогрупата ще възобнови обсъждането на проблемите, свързани със задълженията на Гърция в събота в 17 ч. местно време.

 

#кредитори #ЕС #Атина #Гърция #Алексис Ципрас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници