Жандармерия следи парада на стотици млади гейове и лесбийки

Жандармерия следи парада на стотици млади гейове и лесбийки
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полиция и жандармерия проследи стотиците млади гейове и лесбийки в София, които се събраха за поредна година на шествието "София прайд", за да покажат различието си и да поискат от обществото да бъдат приети.

Мнозинството присъстващи на гей парада са на видима възраст до 25 години. Шарени гримове, скъсани дънки, а някои от тях мъже, облечени с женски рокли и силен грим, характеризират днешния гей парад. След като се съберат достатъчно на брой, участниците в прайда ще се отправят по булевард „Цар Освободил", за да покажат на хората, че искат да бъдат приети от обществото.

Този път като място на старта на своето шествие организаторите от „София прайд" избраха Паметника на съветската армия и заградиха периметъра около него. Всеки участник в прайда трябваше да премине през пропускателен пункт, като получи от организаторите жълта лентичка за ръка с обяснението, че това е необходимо от съображения за сигурност.

След това с цветно флагче в ръка участниците могат да се насладят на музика от голяма сцена, поставена точно пред паметника. Въпреки това някои от участниците предпочетоха да се покатерят на Паметника на Съветската армия и оттам да развяват флагове с цел да покажат различието си.

Шествието, посветено на човешките права, равенството и недискриминацията на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполовите и интерсексуалните хора (ЛГБТИ), се провежда за осми пореден път в столицата. Тази година фокусът е върху дискриминацията в образователните институции.

#гей парад #София прайд #София #шествие #гей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »