Адвокатът на търсения за убийството на АМ "Струма": Ще се предаде до часове

Адвокатът на търсения за убийството на АМ "Струма": Ще се предаде до часове
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В рамките на часове вероятно ще се предаде. Това заяви пред Нова телевизия Росен Недин, адвокат на издирвания за убийството на работника Николай Чивиев – Емил Чачев-Ембака.

Юристът уточни, че не е чувал клиента си от 26 юни. По думите му обаче той ще се предаде. "Изключено е да напусне България. Далеч беше от такива намерения", допълни защитникът. 

Що се отнася до това, защо заподозряният се бави, адвокатът посочи, че той още не е обвинен.

"Но няма да навлизаме в детайли. Само ще ви кажа, че срещата на автомагистрала „Струма” между починалия за съжаление Николай Чивиев твърде много ми напомня за срещата между Давид и Голиат. Всичко, което се говори – че се опитал да открадне цигари и е имало дело, не е вярно”, посочи още юристът.

Адвокат Недин повтори думите си, цитирани от вчера, че продължава да твърди – автомобилът на Емил Чачев е бил потрошен от загиналия след преследване и засичане. „Тези неща в рамките на едно досъдебно производство много лесно ще се заканят. Емил ми обясни, че с някакъв предмет е ударен автомобилът му, започнало е преследване по пътя, бил е засечен, после е бил ударен, с палка. Той е бил вътре със съпругата си, на връщане от Петрич. Излязъл е от колата. Но дали е ударил с камък Николай, не мога да кажа", посочи защитникът.

Стана ясно че, че съпругата на Емил е задържана за 24 часа. Тя обаче се въздържа от показания, защото е рано на този етап да се дават”, уточни адвокатът.

„Местните хора доста масово нарушават забраната за преминаване по магистралата. Въпросът е защо строителите на обекта не са си организирали начин да се прекратят нарушенията на местните, за които се знае доста добре. Попитайте дали няма оплаквания от други хора срещу Чивиев, че са спирани и са били заплашвани. Така поне разбрах от ваши колеги”, заяви Недин.

#Струма #работник #заподозрян #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »