Бутат незаконните постройки в Гърмен, ромите искат 3 месеца отсрочка

Бутат незаконните постройки в Гърмен, ромите искат 3 месеца отсрочка
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A
В ромския квартал на Гърмен преди обед започва изпълнение на заповедта за принудително събаряне на първите четири къщи от общо 124-те незаконни сгради.

Ще бъдат съборени тези постройки, чиито собственици са получили първи покана за доброволно събаряне, но не са го сторили. 

Последният срок за доброволно премахване на 124-те незаконни постройки в ромския квартал на Гърмен е 29 юни. Там законните къщи са само 10.
 
Ромите от кв. „Кремиковци” обаче искат отлагане с 2 или 3 месеца на събарянето на незаконните постройки, съобщава агенция "Фокус". Те са подготвили подписка, която ще бъде изпратена до Министерски съвет и Народното събрание.

По думите на председателя на Инициативния комитет от кв. „Кремиковци” трябва да се вземе под внимание тази подписка, тъй като те са български граждани със своите права, а не трябва да се толерират придошлите бежанци в България.

В четирите постройки, за който е предвидено днес да бъдат съборени, има около 15 деца, които ги обитават. Към този час са излезли всички жители на махалата.

В очакване на булдозерите, които ще започнат събарянето. Ромите заявиха, че няма да допуснат къщите им да бъдат разрушени, но ако се стигне до там лично ще ги запалят.

Те призовават кмета на община Гърмен Минка Капитанова при евентуално събаряне на постройките им да бъдат настанени някъде. Циганите заявиха, че няма къде да отидат и не разполагат с финансови средства. Към този момент е спокойна обстановката в махалата. Коли на жандармерията са разположени на входа и изхода на махалата.

#Гърмен #роми #отсрочка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »