Арести на българи заради задържаните 120 бежанци в София

Арести на българи заради задържаните 120 бежанци в София
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Арести са извършени на 5-ма българи във връзка със заловените бежанци тази нощ. Това съобщи директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, цитиран от агенция „Фокус“.

По-рано стана ясно, че 120 сирийски граждани са били задържани на влизане в София. Те са били превозвани в ТИР

„Ежедневно установяваме между 30-50 такива случаи и в центъра на София, и в периферията. Натискът е много сериозен и съответно хората, които извършват логистиката измислят най-различни схеми да затруднят полицията. След всяко наше разкритие те сменят веднага схемата“, посочи Маринов.

Той посочи още, че не е установена самоличността на сирийските граждани, които са задържани. „Времето, по което са спрени хората и начинът на движение е направило впечатление на служителите на МВР. Тъй като имаме засилени мерки във връзка с бежанците и понеже се знае как става предвижването на такива чужденци - това е направило впечатление на полицаите“, обясни той.

Маринов коментира, че служителите на реда са си свършили отлично работата. „В момента установяваме съпричастност на всички задържани лица. Има задържани два леки и един товарен автомобила, както и един микробус, които са ползвани за логистика и превозване на емигранти, като е образувано досъдебно производство и товарният автомобил е иззет като средство и доказателство за подпомагане на тази дейност“, заяви Маринов.

Директорът на СДВР уточни, че най-вероятната цел на емигрантите е преминаването им към страните от Западна Европа. „Тепърва предстои установяване не медицинска помощ, медицински контрол, за да се види, какво е състоянието на децата и проверка през службите за сигурност относно тяхната самоличност, също така и връзка с ДАБ за започване на процедура по установяване на техния статут - бежанци или незаконно пребиваващи“, каза още Маринов.

#бежанци #задържани #българи #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници