Оланд е оптимист, че сделка с Гърция ще има

Оланд е оптимист, че сделка с Гърция ще има
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Френският президент Франсоа Оланд е оптимист, че сделка с Гъция ще има. Държавният глава заяви, че Франция е „винаги насреща“ за преговори с Гърция и че сделка за финансирането на Атина е все още възможна, предаде АФП.
Икономиката на Франция е „здрава“ и „няма от какво да се страхува“, каза още Оланд, докато Гърция се подготвя за референдум във връзка с предложенията на европейските кредитори.

Вчера (28 юни) гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви "банкова ваканция" в страната за една седмица до предстоящия референдум. Последва въвеждането на лимит за теглене от банкоматите в страната от 60 евро и спиране на фондовата борса.

По-рано се появи информация, че ЕС ще отправи днес (29 юни) последно предложение на южната ни съседка, с което да се избегне евентуален фалит на страната. Новото предложение трябва да бъде направено от председателя на европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщи АФП, позовавайки се на еврокомисаря по икономическите въпроси Пиер Московиси. 

По-късно обаче стана ясно, че няма да има подобно предложение. Европейската комисия в понеделник няма да отправи ново предложение във връзка с въпроса за гръцкия дълг, съобщи "Ройтерс", като се позовава на представител на ЕК.

Агенцията отбеляза, че това изявление противоречи на думите на европейския комисар по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси, който по-рано заяви, че председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер по-късно ще излезе с ново предложение.

На последното заседание на Еврогрупата в Брюксел, представителите на гръцкото правителство и международните кредитори не можаха да преодолеят разногласията си по въпросите за реформата в страната и бюджетните икономии.

 

#Франсоа Оланд #Гърция #сделка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »