Томас Кренбауер: Иновациите са много важен елемент за една компания

Томас Кренбауер: Иновациите са много важен елемент за една компания
Томас Кренбауер, изпълнителен директор на "Девин"
A A+ A++ A

Иновациите са много важен елемент за една компания. Ние от "Девин" изключително силно вярваме в тях. Вярваме в пазара, в България като държава, в потенциала за растеж и възможностите за развитие. Това заяви главният изпълнителен директор на "Девин" Томас Кренбауер по случай 10-ата годишнина на "DEVIN Изворна вода" на българския пазар.

"Всеки един от нашите 527 служители подхожда с изключителна отговорност и грижа към потребителите, като се стремим винаги да предоставим най-качествените продукти, произведени и съхранени по най-добрия възможен начин", коментира Кренабуер.

Компанията лансира първата бутилирана изворна вода у нас през 2005 година. Залага на иновации, част от които са предлагането на големи опаковки за домашна консумация, сменя PVC бутилките с такива от PET, намалява теглото на PET бутилките си със средно 15%, лансира овкусени води на българския пазар, въвежда новия стандарт за капачки, през 2014 г. въвежда в производство Crystal PET.

Кренбауер обяви, че в сравнение с другите европейски пазари бизнесът с бутилирана вода в България е недостатъчно добре развит.

"Нашата индустрия е все още изключително млада и все още недостатъчно добре развита", заяви той и допълни, че в други държави консумацията е двойно повече.

"Девин" с всичките си три вида води - минерална, изворна и трапезна за 2014 година има пазарен дял 31%. Компанията непрекъснато

инвестира в подобряване на производствените процеси.

За 2014 г. капиталовите разходи са 7.3 млн. лв., а за периода 2010-2014 г. надхвърлят 24 млн. лв.

Томас Кренбауер обяви, че "всичко от което се нуждаем, не само компаниите за води, всеки бизнес, е една надеждна регулаторна правна рамка".

"Ние можем да инвестираме само когато знаем, че има стабилни правила и условия. Надеждната регулаторна правна рамка е условие за инвестиране", заяви той и допълни, че настоящата правна рамка за съжаление не предоставя тази сигурност и надеждност за бъдещето.

"Ние като представители на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки и въобще като фирма водим конструктивен диалог с различните институции в България, като целта на този диалог е да се справим с всички вратички във закона и да го направим по такъв начин, че те да бъдат затворени и правната рамка в България да бъде 100% в съответствие с европейските директиви", заяви Томас Кренбауер.

 

#Девин #иновации #инвестиции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »