И Дарина Павлова с досие в ДС

И Дарина Павлова с досие в ДС
A A+ A++ A

Вдовицата на застреляния през 2003 г. президент на "Мултигруп" Илия Павлов - Дарина, е била привлечена за сътрудник на Държавна сигурност през същата година, в която сключват брак - 1989 г. Година по-рано е регистрирана първата фирма от бъдещата бизнес империя - "Мултиарт".

Това се разбира от обявената днес проверка на комисията по досиетата, направена за едноличните търговци, които организират хазартни игри, както и за членовете на управителни, контролни и надзорни органи и прокуристите на юридически лица, организиращи хазартни игри, съобщава сайтът desebg.com.

Дарина Павлова е била съдържател на явочна квартира "АНТЕНА" на Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия от април 1989 г., сочат данните. Начеващата кариерата си актриса е била зачислена към отдел 01 "Художествено-творческа интелигенция" на идеологическото управление.

Досието е прочистено при масовото унищожение на материали на ДС на 30 януари 1990 г. по разпореждане на тогавашния министър на вътрешните работи ген. Атанас Семерджиев.

Павлова е проверявана сега в качеството й на член на Надзорния съвет на Гранд хотел Варна АД, като представител на "ПИ ЕФ ЕЙЧ СИ ЛИМИТИД" – Вадуц и член на Надзорния съвет на ХОТЕЛ ИНТЕРНАЦИОНАЛ АД в София.

От проверките за контакти с ДС изскачат данни и за Павел Найденов, бащата на Илия Павлов, както и за Недялка Сандалска-Генкова - вицепрезидент на "Мултигруп", бивш председател на Комитета по туризма. 

Павел Найденов е бил съдържател на явочна квартира на Шесто управление на ДС под псевдонима "СЛАВЯНИ" от 1980 г. Свален е от отчет през 1987 г., а досието му е унищожено през 1990 г. Сандалска вербувана от Второ главно управление на ДС като агент под псевдонима "ЕЛИ" през 1985 г.  Има запазени материали в личното й дело.

#Дарина Павлова #ДС #Илия Павлов #Мултигруп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"