Банковият ни сектор няма да се разтресе заради Гърция, убеден е Лукарски

Банковият ни сектор няма да се разтресе заради Гърция, убеден е Лукарски
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Банковият ни сектор няма да се разтресе", убеден е министърът на икономиката Божидар Лукарски по отношение на кризата в Гърция и добави, че страната ни се очертава като остров на финансова стабилност на Балканите. България няма от какво да се притеснява при случващото се в Гърция, категоричен е той.

Все пак икономическият министър разчете случващото се в южната ни съседка като показател за това какъв е резултатът от неспазване на финансова дисциплина. Министър Лукарски призна, че въпросът с еврочленството на Гърция няма как да не интересува страната ни, тъй като България има сериозен стокообмен с Гърция.

„Нека все пак да изчакаме референдума", призова министърът и посочи, че според него гръцкият народ все пак ще гледа и ще гласува за оставане в Еврозоната.

Повод за брифинга на министъра бе решението на Министерство на икономиката да възстанови работата на Националния съвет за защита на потребителите. Този съвет, който сега е с обновен състав, не е работил през последните 9 години, обясни министър Божидар Лукарски.

Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов поясни, че най-важната задача на този съвет е да контролира пазара и да следи за откриването и изземването на опасните за потребителите стоки. Съветът ще гледа и за това българите да знаят икономическите си права и да могат да ги отстояват.

Друга дейност ще бъдат и опитите за премахване на нелоялните търговски практики, както и контрол на качеството на туристическия продукт.

#Божидар Лукарски #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »