Трагедия в Япония: Пожар лумна в скоростен влак

Трагедия в Япония: Пожар лумна в скоростен влак
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пожар, който се превърна в трагедия,  възникна в първия вагон на японски високоскоростен влак, движещ се от Токио за Осака. Композицията бе аварийно спряна в района на град Одавара.

Двама пътници се намират в клинична смърт в резултат на изгаряния при пожара, възникнал във високоскоростен японски влак, пътуващ от Токио за Осака, съобщи тв каналът Ен Ейч Кей.

Според пожарникари пострадалите са получили сериозни изгаряния, попадайки под струя горящо машинно масло. В Япония до официалното установяване на смъртта се използва термина "клинична смърт". Според агенция "Киодо" много пътници във влака са пострадали от самия пожар, както и от обгазяване от гъстия пушек. Първоначално не се съобщаваше за ранени при инцидента.

Подобни инциденти с японските високоскоростни влакове са изключително редки. За цялото време на експлоатацията им, откакто са пуснати в движение през 60-те години на 20 в. с тях не е станало нито едно голямо произшествие.

В същото време в страната се наблюдават рекордни по сила за последните 50 години проливни дъждове. Те са паднали в южната част на Япония, префектурата Кагошима, а на остров Наканошима се провежда евакуация на населението, съобщава РИА Новости.

По данни на метеоролозите, скоростта на падането на валежите в редица райони на Южна Япония е 92 милиметра в час. В село Тошима за три часа са паднали около 1600 милиметра дъжд.

Според синоптиците проливните дъждове ще продължат и в сряда. На островите Кюшю и Нанакошима до сутринта на 1 юли може да паднат до 200 милиметра дъжд.

Метеоролозите предупреждават за повишена опасност от преливания на реки и възникването на свлачища. Също така не са изключени силни бури и ураганен вятър.

#Япония #скоростен влак #дъждове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници