Бедствено положение в Перник заради свлачище

Бедствено положение в Перник заради свлачище
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на град Перник Иван Иванов обяви бедствено положение в района на квартал "Рудничар" заради свлачище, което се е образувало вследствие на незаконния добив на въглища. Три къщи на улица в квартала са пропукани, съобщават от общинския пресцентър.

Хората от потърпевшите постройки са евакуирани и изпратени в общински жилища. Районът веднага е обезопасен и на мястото е поставена полицейска охрана.

„В 05:40 часа тази сутрин, е постъпил сигнал за силен тътен, от едно от пострадалите семейства. Веднага са отишли екипи на място и са установили пропадане на земни маси и напукване на къщата, както и на терена около нея. Пострадалите къщи са общо три, а семействата живеещи в тях са евакуирани". Това уточни Ирена Соколова, областен управител на Перник, цитирана от агенция "Фокус".

По думите й веднага е бил свикан кризисен щаб и са предприети действия за обезопасяване на района

„На мястото на инцидента предстои да пристигне заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, заедно с експерти и специалисти. Всички специалисти в областта на геозащитата и участници в кризисния щаб, са на място. Предприети са необходимите действия, за да се предотвратяват задълбочаващи се процеси в тази посока”, обясни още Соколова.

#Перник #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »