Депутатите във Великобритания заседават без сака, топло им е

Депутатите във Великобритания заседават без сака, топло им е
снимка: Flickr.com
A A+ A++ A

Депутатите във Великобритания са получили разрешение да нарушат етикета и да заседават без сака. Става въпрос за представителите от Камарата на общините, а причината са големите горещини. 

Вчера във Великобритания беше отбелязан нов температурен рекорд за месец юли – на летище „Хийтроу“ бяха измерени 36,7 градуса. 

От лондонската служба за спешна медицинска помощ съобщиха, че броят на повикванията заради припадъци са се увеличили с една трета в сравнение с миналата седмица. 

В някои учебни заведения бяха отменени спортните занимания. 

Операторът на железопътната мрежа се обърна с призив към компаниите-превозвачи да намалят скоростта в най-опасните участъци, за да се избегнат аварии. 

В графство Есекс Би Би Си нае фургон със сладолед, който се раздава на всички желаещи. 

На тенис турнира „Уимбълдън“ едно от децата, които подават топките, получи топлинен удар и изгуби съзнание. Детето бе хоспитализирано. 

Особено мъчително е пътуването с лондонското метро, което е най-старото в Европа. Температурата на метростанция „Чаринг Крос“ достигна 33 градуса, допълва БТА. 

Абсолютният температурен рекорд във Великобритания бе регистриран през 2003 г. в графство Кент, където бяха измерени 38,5 градуса.

#депутати #горещини #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"