Берое тръгна с победа в Европа, равен за Литекс

Берое тръгна с победа в Европа, равен за Литекс
Пресслужба Берое
A A+ A++ A

Берое прекрати двегодишното си отсъствие от евротурнирите по най-добрия начин и спечели с 2:0 гостуването си на литовския Атлантас в първи двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Подробности и видео за мача вижте в Sporta.bg

Първото попадение на стадиона в пристанищния град Клайпеда реализира новото попълнение на "заралии" Спас Делев в 60-ата минута. Атанас Зехиров с чудесно прехвърлящо подаване от дълбочина успя да изведе Торпедото сам срещу вратаря в наказателното поле и бившият играч на Локмотив (Пловдив) елегантно прати кълбото в мрежата.

Това не само бе първи гол за Делев в първия му официален мач за Берое, но с него тимът на Петър Хубчев си осигури спокойствие след нервното първо полувреме, което премина почти без ситуации пред двете врати.

След няколко сериозни пропуска на гостите дойде и второто попадение, дело на Георги Божилов, който се възползва от разбъркване в наказателното поле на Атлантас след центриране от пряк свободен удар и покачи на 0:2 (с помощта и на рикошет).

Литекс откри новия сезон с равенство 1:1 в гостуването си на ФК Йелгава в първи квалификационен кръг на Лига Европа.

Ловчанлии бяха по-класният отбор на терена, но не успяха да материализират превъзходството си и да победят защитно построения отбор на Йелгава.

Повече подробности за мача и видео от гола на българския отбор вижте в Sporta.bg

#Берое #Литекс #Лига Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »