Празни плажове вещаят колапс на сезона

Празни плажове вещаят колапс на сезона
A A+ A++ A

Една от най-големите и достъпни летни атракции, туристическите корабчета, останаха без клиенти този сезон, оплаква се пред Topnovini.bg. директорът на "Морска администрация" във Варна кап. Валентин Енчев. По думите му за пръв път няма никакъв интерес към тези корабчета.

Празни плажове и малко плавателни съдове са характеристиките на сезона засега. Капитан Енчев даде и друг пример: "Морска администрация" е уведомена за разкриването на 25 водни бази, докато по това време на миналата година техният брой е бил 33. През технически преглед са преминали 47 корабчета за сезонен превоз на хора, а миналата година регистрираните лодки са били 65.

В сряда, 1 юли, служители на "Морска администрация" са извършили обход в акваторията на север от Каварна до румънската граница и на юг – от Варна до нос Емине. Инспекторите са се натъкнали само на 11 плавателни съда. От тях 5 са били лодките за разходка, а останалите – риболовни плавателни съдове.

В река Камчия са проверени 4 "пиратски" корабчета, както и 1 на Морската гара във Варна. Инспекторите не са констатирали нередности на плавателните съдове. Съставили са единствено акт за неизправен джет.

#Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници