Продажбите на LG G4 и Samsung Galaxy S6 за тримесечието може да са по-малко от очакваното

Продажбите на LG G4 и Samsung Galaxy S6 за тримесечието може да са по-малко от очакваното
A A+ A++ A

През последните седмици темата за продажбите на Samsung Galaxy S6 се появява често в медиите – някои анализатори смятат, че те са добри, други мислят, че са по-малки от планираното. Няма как да разберем какви са те, докато Samsung не осигури официални данни, но от известно време компанията спря да посочва конкретни данни за продажбите на смартфоните си.

Междувременно нова информация от Business Korea може би хвърля повече светлина върху казуса, макар че и тя е базирана на прогнози от пазарни анализатори и има място за спекулации. Според нея продажбите на Samsung Galaxy S6 за второто тримесечие са по-малки от очакванията на компанията. Прогнозите са мобилното подразделение на компанията да отчете за периода оперативна печалба 2,76-3,03 милиарда долара, което е с 22% повече в сравнение с предходното тримесечие, но с 24% по-малко на годишна база.

Не по-различно е положението на местния конкурент LG и техния флагман G4. Пазарните анализатори са понижили прогнозите си за оперативната печалба на мобилното подразделение на компанията за второто тримесечие главно заради представянето на G4. Daishin Securities например вече очакват оперативна печалба 50 милиона долара вместо 91 милиона долара, което е по-малко спрямо първото тримесечие (65 милиона долара) и същия период на миналата година (76 милиона долара).

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"