154 - метров миненосец от САЩ и турска подводница на учение край Варна

154 - метров миненосец от САЩ и турска подводница на учение край Варна
Снимка: Радио Бургас
A A+ A++ A

154 - метровият американски ескадрен миноносец "Porter" и 61-метровата турска подводница "Yildiray" са сред участниците в националното военноморско учение "Бриз 15”.

Националното военноморско учение "Бриз 2015" , което е отворено за участие на военноморските сили на страни членки на НАТО, започна край Варна в петък.

То се провежда в териториалното море, а българските ВМС ще участват с над 15 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и с над 1000 души личен състав. В учението ще се включат и два самолета от българските Военновъздушни сили и представители от Сухопътни войски.

Целта на учението, което се провежда от 3 до 12 юли, е да се подобри оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите страни. Военните следват фиктивен сценарий, който пресъздава обстановка в различни точки от света.

В учението участват и ВМС на Гърция с патрулен катер "AITTITOS", ВМС на Румъния с ракетна корвета "PESCARUSUL", ВМС на Турция с подводницата "YILDIRAY" и ракетния катер "ZIPKIN", ВМС на САЩ с ескадрен миноносец "PORTER" и самолет от патрулната авиация P-3C ORION, Първа постоянната група кораби на НАТО с три кораба: португалската фрегата "FRANCISCO DE ALMEIDA", холандската фрегата "TROMP" и румънската фрегата "REGELE FERDINAND" както и Втора постоянната група противоминни кораби на НАТО с четири кораба: турската- фрегата "BARBAROS", турския минен ловец "ENEZ", испанския минен ловец "TAJO" и румънския миночистач "AXENTE".

#Варна #учение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници