Извънредни мерки за сигурност по случай Деня на независимостта в САЩ

Извънредни мерки за сигурност по случай Деня на независимостта в САЩ
Снимка: 9calendar.org
A A+ A++ A

Властите на САЩ са взели извънредни мерки за сигурност заради честванията на националния празник - Деня на независимостта.

Над 7000 полицаи ще охраняват празничните прояви в град Ню Йорк. Губернаторът на щата Андрю Куомо разпореди затягане на мерките за сигурност в отговор на призива за бдителност, отправен от федералното правителство, предаде Ройтерс.

ФБР издаде предупреждение за възможни нападения на самотни атентатори. Заплахата се отнася и до американските граждани извън страната.

На 4 юли 1776 г., е подписана декларацията за независимост на САЩ. Документът е приет от Континенталния конгрес и обявява, че Тринадесетте колонии, които са във война с Великобритания от повече от година, вече не са част от Британската империя, а са „свободни и независими щати“.

Декларацията дава официално обяснение за причините, поради които Конгреса е гласувал обявяване на независимост на 2 юли 1776 г. Рожденият ден на САЩ – Денят на независимостта – се празнува на 4 юли, денят в който текстът на Декларацията е одобрен от Конгреса.

На всеки 4 юли американците имат почивен ден. Различните общности отиват на пикник за деня с любимите си хот дог, хамбургери, картофена салата, запечен фасул и всякакви добавки. Следобедното прекарване не е завършено, ако няма весела музика, приятелски бейзболен мач, състезания или надпревари в ядене на пай и диня. В някои градове има паради под съпровода на училищни оркестри. В която и точка на света да се намират американците, те се събират за традиционното празнуване на 4 юли.

#САЩ #4 юли #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници