Свилена от Силистра изправи публиката в Брюксел на крака с "Ода на радостта"

Свилена от Силистра изправи публиката в Брюксел на крака с "Ода на радостта"
A A+ A++ A

15-годишната  Свилена Георгиева от Силистра изправи публиката в Брюксел на крака с изпълнението си на "Ода на радостта в рок версия. Деветокласничката се класира трета в престижното състезание "Европа в хармония", пише "24 часа".

През последните дни из коридорите на една значима европейска институция в Брюксел – Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК), често се споменава името на едно 15-годишно българско момиче - Свилена Георгиева от Силистра.

“Вижте добре това момиче и ѝ вземете автограф! Защото един ден ще бъде много известна”, каза организаторката думи Джейн Морис, докато връчваше наградата на българката.

Свилена е участвала в онлайн състезанието за видеоклип с вокална група “До Ре Ми” с ръководител Бонка Скорчелиева. Тя е най-младата сред тримата финалисти. Победители са певците от “Делта Q” от Германия, а втора - Инес Поджо от Испания, но те не са успели да присъстват на закриването и овациите са били за нашето момиче.

Свилена си тръгна с награда от 3000 евро, половината от които ще дари за благотворителност. Другата половина ще подели с децата от “До Ре Ми”.

Свилена учи в езикова гимназия “Пейо Яворов” в Силистра. За три дни измислила сценария на клипа и записала в студио рок версия на химна на Европа. През това време децата от вокалната група нарисували картини, които показват във видеото. С тях илюстрират идеята, че всички в Европа сме едно цяло и че България е достоен член на съюза.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"