Македония издирва двама футболисти от "Металург", взели по 1200 евро за уреден мач

Македония издирва двама футболисти от "Металург", взели по 1200 евро за уреден мач
A A+ A++ A

Македония издирва играчи на българския "Металург" за уреждане на резултата от мач в тяхното първенство. Според свидетелски показания те са получили по 1200 евро "подарък" за участието си в схемата.

26-годишният Стоян Велинов от местния "Силекс" вече е с повдигнати обвинения по член 253 а, точка 4 от наказателния кодекс за опита си да уреди мача от македонското първенство. Срещата е била на 18 май, когато “Силекс” побеждава с 3:1 “Металург”.

Македонските власти са потърсили съдействие от МВР за установяването на самоличността на двама българи, които също ще бъдат обвинени. Те са били засечени в разговори със Стоян Велинов, като ставало въпрос за точни резултати от срещите.

Четирима от съотборниците на Велинов са си признали, че той им предложил по 1200 евро, за да загубят мача, но те отказали и няма да получат обвинения.

Резултатът от срещата предизвикал заплахи към футболистите от участниците в аферата. Засечени са позвънявания от македонски и от български номера. Заплахите били и на български.

Според разследването загубите от залози за този мач били около 40 000 евро.

Очаква се Велинов да получи доживотна забрана да играе футбол в Македония, след като приключи делото срещу него.

#мач #резултат #обвинения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"