Майката на Майкъл Дъглас, актрисата Даяна Дъглас, издъхна на 92

Майката на Майкъл Дъглас, актрисата Даяна Дъглас, издъхна на 92
A A+ A++ A

В САЩ на 92-годишна възраст почина американската актриса и модел Даяна Дъглас. Тя е първата съпруга на легендарния актьор Кърк Дъглас и майка на Майкъл Дъглас, припомня БТА.

Даяна Дъглас е издъхнала в събота, на 3 юли, от рак в дом за възрастни хора от филмовата индустрия в Удланд хилс, информират от продуцентската къща на Майкъл Дъглас.

Даяна Дъглас е родена на 22 януари 1923 година на Бермудите. Против волята на баща си, който е заемал длъжността прокурор, тя започва кариера на актриса и модел и се премества в Ню Йорк. В театралното училище се запознава с Кърк Дъглас и през 1943 година двамата сключват брак. Двойката има двама сина - Майкъл и Джоел.

Кърк и Даяна Дъглас се развеждат през 1951 г. след продължил 15 години брак.

Като модел Даяна Дъглас е била на корицата на сп. "Лайф" през май 1943 година.

През творческата си кариера тя се е снимала в повече от 60 телевизионни сериала и шоута, а също в 22 филма. В последния от тях "Семейна черта" /It Runs in the Family/ от 2003 г. тя играе заедно с бившия си съпруг Кърк Дъглас, със сина си Майкъл и внука Камерън, припомня "Холивуд рипортър".

"Семейна черта" е първото екранно партньорство между Кърк Дъглас и сина му Майкъл; семейната атмосфера се подсилва и от участието на сина на Майкъл, Камерън, както и на бившата съпруга на Кърк и майка на Майкъл, Даяна

Най-запомнящите се роли на Даяна Дъглас са в телевизионни сериали като - "Cold Case" /2003-2010 г./, "Спешно     отделение" /ER, 1994-2009 г./, "Западното крило" /The West Wing, 1999-2006 г./.

Очаква се, че 98-годишният Кърк Дъглас ще присъства на погребението на първата си съпруга, което ще се състои през следващата седмица в Лос Анджелис.

#Кърк Дъглас #Майкъл Дъглас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"