Потестиращите полицаи с ултиматум до Бъчварова

Потестиращите полицаи с ултиматум до Бъчварова
A A+ A++ A

Полицейският синдикат ще се оттегли от преговорите с ръководството на МВР, ако до петък - 10 юли, не започне втори кръг за проблемите в сектора за сигурност и конкретно в пожарната, обяви Валентин Попов, председател на организацията.

От палатковия лагер на полицаите до парламента Попов потвърди, че тогава ще има и исканията за оставки. "Ако се стигне до крайната мярка за напускане на разговорите, това ще направи неизбежни и актуални оставката, както на шефа на пожарникарите Николай Николов, така и на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова", посочи той.

В синдиката са наясно, че едва ли оставката на Бъчварова би решила проблемите - "... но министър, който не полага грижи, не знаем какви други пожелания е заслужава от нас", отбеляза Попов.

Ако няма нов кръг преговори до 10 юли, след тази дата синдикатите вече нямало да преговарят с ръководството на МВР. И допуснаха, че единствения човек, с когото могат да водят диалог след това ще е министър-председателя Бойко Борисов. Ще очакваме от премиера Борисов да седне той на масата за преговори, заяви шефът на синдиката.

Друга мярка в случай че не не започнат новите преговори, щяла да е органазирането на протестен митинг на 25 юли.

Според протестиращите Бъчварова е излъгала депутатите в петъчния парламентарен контрол, като е казала, че вече работи група за промяна в работния режим на служителите по границата. Покана за участие в тази група синдикатът получил едва на 3 юли, така че тя изобщо още не е структурирана.

Не отговаряли на истината и твърденията за раздавани вече нови униформи на служителите в сектора. "Няма такъв, който да се е похвалил с нови униформи", каза Попов.

#полицаи #синдикат #Румяна Бъчварова #Николай Николов #Валентин Попов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »