Иван Иванов: Трябва да има равнопоставеност между потребителите

Иван Иванов: Трябва да има равнопоставеност между потребителите
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Твърдо трябва да равнопоставим потребителите. Досега те не са били равнопоставени, защото досега бизнесът, свободният пазар плащаха 2 пъти и половина по-малка такса от битовите потребители.

Това, което КЕВР трябва да направи, е да въведе тази равнопоставеност, такава е в Европа, а и това подготвя българския електроенергиен пазар за борсата, където не може да има такива такси и задължения към обществото. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов в ефира на Нова Телевизия.

Ако някои излизат на протест, да излязат на протест срещу грешната политика, водена от десетилетия в енергетиката, категоричен е Иванов. Смятам, че Борисов бързо се ориентира след неговото изказване, като след два дни каза в Брюксел, че бизнесът няма основание да протестира, с което ги призова да се оттеглят от тази агресивна позиция, допълни Иванов.

Според него, енергийният министър Теменужка Петкова и вицепремиерът Томислав Дончев подчертават непрекъснато, че КЕВР е взел наистина справедливо и компетентно решение за тока. "И се вземат мерки не да се отменят мерките на регулатора, а да се допълни решението на регулатора с още мерки", коментира Иванов.

Той коментира и критиките на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев. "Тези безпочвени обвинения на Кирил Домусчиев не заслужават моя коментар. Той се държи като разглезено дете, сякаш нещо му е отнето. А какво му е отнето - една привилегия. Аз като председател на регулатора трябва да защитавам интереса на битовия потребител", посочи още Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »