Референдум и в Кюстендил: Дадоха зелена светлина на кмета за трети мандат

Референдум и в Кюстендил: Дадоха зелена светлина на кмета за трети мандат
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В неделя (5 юли) референдум имаше и в България. В Кюстендил се проведе обществено допитване за това подкрепят ли хората в общината настоящия кмет Петър Паунов да се кандидатира за трети мандат на предстоящите местни избори през есента. Референдумът се организира от Коалиция „Кюстендил” десни партии.

Близо 5000 души казаха "да", а едва около 200 не са съгласни Паунов да се кандидатира за трети път.

В бюлетината избирателите трябваше да отговорят на три въпроса: подкрепят ли настоящия кмет Петър Паунов за трети мандат и досегашната му политика за привличане на инвеститори в общината и какво трябва да се направи за подобряване работата на местната администрация.

По искане на Паунов ромите от Кюстендил не бяха поканени да участват в референдума заради това, че често пъти на избори вотът им е купен.

На референдума в Кюстендил гражданите демонстрираха висока активност и ангажираност. Това заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов, цитиран от агенция "Фокус". Той коментира, че с вота си хората са показали, че искат реформите да продължат. 

„Освен, че имаме изключително висока активност, има и много препоръки. На третия въпрос, който беше препоръчителен, ще обобщим данните и ще ги предоставим до часове. Там имаме над 1000 предложения, които до момента трябва да бъдат реализирани. Това е изключително полезно“, каза Паунов.

Според него референдумът е показал, че Кюстендил има едно гражданско ядро, което във всеки един момент е готово да отстоява своите позиции и то не само когато има заплаха, а и в градивен план.

Петър Паунов посочи още, че резултатът от референдума е зелена светлина за кандидатурата му за кмет на Кюстендил. Той коментира, че не се притеснява, че недопускането на ромското население до вота вчера, може да повлияе на резултата на предстоящите местни избори.

#референдум #Кюстендил #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"