БСП избира от 15 имена кандидата си за кмет на София

БСП избира от 15 имена кандидата си за кмет на София
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП ще избира от 15 имена кандидата си за кмет на София на предстоящите местни избори през есента. 

Известни са също така и кандидатите за общински съветници, за районни кметове и кметове на кметства във всичките 32 села в Софийска област.

Най-често посочваните имена сред всичките 15 са тези на депутата от БСП Лява България Корнелия Нинова, на председателя на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов, на Георги Кадиев (депутат от БСП Лява България), на социолога проф. Михаил Мирчев, на евродепутата Илияна Йотова, на проф. Иван Данов и на бившия депутат от БСП Евгения Живкова.

Всеки от 15-те избрани може да стане кандидат на БСП за кмет на София, но е възможно и да си направи писмен или устен отвод до Градската конференция или на самия форум, който ще се проведе на 25-и юли. Ако никой доброволно не се откаже от номинацията си, всичките 15 имена ще бъдат предложени за гласуване на конференцията от делегатите.

Предпочитаните личности за кандидат на БСП за кмет на София са: Корнелия Нинова; Калоян Паргов; Георги Кадиев; проф. Михаил Мирчев; Илияна Йотова; проф. Иван Данов; Евгения Живкова; Жельо Бойчев; Костадин Паскалев; Янаки Стоилов; Борислав Цеков; Румен Гечев; Панайот Бончев; Таско Ерменков; доц. Иво Христов.

#БСП #кмет #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"