И Париж ще си има пирамида

И Париж ще си има пирамида
снимка: Flickr.com
A A+ A++ A

И Париж ще си има пирамида. Френската столица ще се сдобие с нова сграда, която е малко нетипична за европейската визия, но пък проектът е изключително амбициозен и вероятно в бъдеще ще е поредната туристическа забележителност в града.

Става въпрос за нов небостъргач с формата на пирамида. Градските власти вече са одобрили проекта за строежа му.

Сграда, която трябва да е готова до 2020 г., ще се намира в югозападната част на града и построяването й ще струва 500 млн. долара. Тя ще се разполага на 48 етажа и ще бъде построена от швейцарската архитектурна фирма Herzog & De Meuron.

Новият небостъргач ще се нарича "Tour Triangle" (Триъгълната кула) и ще е висок 180 м. В него ще се помещава четиризвезден хотел със 120 стаи, бар на върха на сградата, няколко ресторанта, офиси и помещения под наем. Също така той ще приюти здравен и културен център.

Още със самото представяне на проекта през 2008 г. обаче той предизвика разделение и дебати, като според критиците му новата сграда ще загрози пейзажа на френската столица. В същото време обаче защитниците му твърдят, че с неговия строеж ще бъдат осигурени близо 5000 нови работни места, като в същото време ще предоставя и нови, удобни офиси под наем.

#Париж #пирамида #небостъргач

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"