Брюксел оказва безпрецедентен натиск върху Гърция, убедена е Льо Пен

Брюксел оказва безпрецедентен натиск върху Гърция, убедена е Льо Пен
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Брюксел оказва безпрецедентен натиск върху Гърция, убеден е лидерът на крайнодесния френски „Национален фронт" Марин льо Пен. Тя заяви това пред френска телевизия, като добави, че „истинският въпрос е дали искаме да продължим да живеем в демокрации или искаме да се съгласим да живеем в това, което изглежда повече като култ".

В типичния си прям стил тя изрази мнение, че Европейският съюз е станал авторитарен „култ, занимаващ се с промиване на мозъци и изнудване". Тя е приветствала резултатите от референдума, определяйки ги като победа срещу „олигархията на Европейския съюз".

Припомняме, в неделя повече от 60% от гръцките избиратели изразиха своята подкрепа за правителството на Алексис Ципрас и отхвърлиха условията на спасителната програма, предложени от международните кредитори.

"Този вот „Не" е израз на свобода, на бунт срещу европейските "диктати" на тези, които искат да наложат единната валута на всяка цена, чрез най-нечовешки и контрапродуктивни строги икономии", подчертала Марин льо Пен.

Според лидера на „Националния фронт" гласуването с „Не" „трябва да проправи пътя за здравословен нов подход" към единната европейска валута, мерките за строги икономии и икономическото възстановяване. Тя подчертала, че слагането на край на еврозоната би било решителна стъпка за справянето с икономическите проблеми, разяждащи европейските народи.

„Европейските страни трябва да се възползват от това събитие, за да седнат на масата на преговорите, да направят равносметка на провала на еврото и строгите икономии и да организират разпускането на системата на единната валута, което е необходимо, за да се върнем към истински растеж, заетост и намаляване на дълга", посочи крайнодясната политичка.

Преди време Льо Пен заяви, че харесва премиерът на Гърция Алексис Ципрас. По принципа "Врагът на моя враг е мой приятел" 46-годишната дама с претенция да стане президент на Франция заяви пред вестник Le Monde, че много харесва Алексис Ципрас.

#ЕС #Брюксел #Марин Льо Пен #Гърция #Алексис Ципрас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"