Мигрант почина под Ламанша

Мигрант почина под Ламанша
A A+ A++ A

Мигрант почина, опитвайки се да достигне до Великобритания през тунела под Ламанша, съобщи френски представител в региона на Па-дьо-Кале.

Все още не е ясно как е починал мигрантът. След откриването на тялото му рано тази сутрин движението е било спряно незабавно. По-късно то било възобновено. Инцидентът предизвикал няколко часа закъснение, съобщиха от компанията "Евротунел"

През уикенда движението на влаковете по тунела под Ламанша бе временно прекъснато заради опит на голяма група нелегални имигранти от Африка да влязат, предаде РИА Новости, позовавайки се на в. "Паризиен".

Според информация от префектурата на Па-дьо-Кале около 150 души се прехвърлили през огражденията и излезли на платформите, от които тръгват специалните композиции, превозващи под тунела автомобили. След намесата на полицията ситуацията била нормализирана за около три часа. Органите на реда е трябвало да проверят всеки от вагоните в зоната.

Представител на компанията Евротунел заявил, че в последно време "атаките" на нелегални имигранти да преминат по този начин във Великобритания, зачестили и се наложило охраната да бъде засилена, за да се гарантира нормалното движение на влаковете.

По данни на префектурата Па-дьо-Кале сега на нейна територия се намират около 3000 нелегални имигранти, основно от Етиопия, Еритрея, Судан и Афганистан. Целта им е Великобритания, тъй като тамошното законодателство им позволява по-лесно да получат право на пребиваване и социална помощ, отколкото в други страни.

#Ламанша #мигрант

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"