Задържаха над 80 нелегални имигранти в столицата

Задържаха над 80 нелегални имигранти в столицата
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 80 нелегални имигранти са задържали столични полицаи в различни квартали на София. По първоначална информация чуждите граждани са от Сирия и Ирак.

Около 21.30 часа униформени екипи са били изпратени на ул. „Уилям Гладстон” след получен сигнал за настанили се чужденци в изоставена сграда. На адреса били установени 35 мъже, 20 жени и 11 деца. Чуждите граждани, които по първоначална информация са от Ирак, са отведени в полицейски управления. Предстои да бъдат предадени на служители от компетентните институции. 

При полицейска операция, проведена на територията на ж.к. „Овча купел” в рамките на два дни, са задържани други 18 нелегално пребиваващи чужденци. След получен сигнал за настанени чужди граждани в жилище в ж.к. „Овча купел-2”, били задържани 10 чужденци, докато се качвали в две таксита.

Шофьорите на таксиметровите автомобили и чужденците били отведени в Шесто районно управление. В последствие,  в жилището били установени 8 нелегално пребиваващи - петима мъже, жена и две деца. По първоначална информация, всички отведени от адреса, са от Сирия. 

Работата по случаите продължава.

#нелегални имигранти #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници