Протестна мрежа с послание към Сотир Цацаров

Протестна мрежа с послание към Сотир Цацаров
A A+ A++ A

Активисти на "Протестна мрежа" направиха светлинна акция в полунощ с прожекция на фасадата на Съдебната палата на посланието им до главния прокурор Сотир Цацаров - оставка.

За днес от 18.30 ч. е предвиден протест под мотото #ОСТАВКА на главния прокурор и в подкрепа на съдебната реформа, предложена от правосъдния министър Христо Иванов.

За пет дни акцията събра 3000 последователи в социалната мрежа, основно представители на "Протестна мрежа" и симпатизанти на Реформаторския блок.

До организирането на протеста се стигна след като миналия вторник временната парламентарна комисия за промени в конституцията отхвърли предложените от министъра текстове. Това стана заради отсъствието на депутатите от Реформаторския блок Димитър Делчев и от Патриотичния фронт Емил Димитров – Ревизоро.

Към момента управляващите не могат да осигурят подкрепата на 160 народни представители. За целта е нужно към управляващото мнозинство да се присъединят депутати от БСП лява България и/или от ДПС.

Срещу предложената редакция на основния закон се обявиха и депутатите от АБВ, "Атака" и част от БДЦ. Промените в конституцията трябваше да се гласуват в пленарна зала още тази седмица, но се очаква това да се случи най-рано на 22 юли.

#Протестна мрежа #Сотир Цацаров #Христо Иванов #правосъдна реформа #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници