На Дунав мост задържаха 12 000 бутилки водка за Англия

На Дунав мост задържаха 12 000 бутилки водка за Англия
Снимка: Агенция "Митници"
A A+ A++ A

12 000 бутилки водка - Belwederska vodka, предназначени за английския пазар, задържаха митнически служители в района на Дунав мост 2, съобщиха от Агенция "Митници".

Служителите на Митница Лом спрели за проверка камион с българска регистрация, управляван от български гражданин. По документи, камионът превозвал по поръчка на италианска фирма текстилни изделия и ябълков сок от България за Англия.

При проверка е установено, че зад своеобразна тапа от кашони с тениски има палети с бели, необозначени кашони. Общият брой на палетите 16 с по 125 кашона всеки. Митническите служители установили, че в кашончетата са опаковани по шест бутилки водка. Стъклените бутилки от по 700 мл носят наименованието Belwederska vodka. Липсват бандероли или придружаващи пратката акцизни документи, но на етикетите е обозначено, че алкохолът е произведен в Полша и е предназначен за английския пазар, накъдето е бил насочен и официално камионът. Общото тегло на откритата нелегална акцизна стока е 14,4 тона, като само количеството водка е 8400 литра.

Стоката и камионът са задържани.

#митници #водка #Англия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници