ЕЦБ увеличи ликвидността на гръцките банки до 900 млн. евро

ЕЦБ увеличи ликвидността на гръцките банки до 900 млн. евро
Марио Драги. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската централна банка увеличи спешното финансиране за гръцки банки до 900 милиона евро. Това е заявил ръководителят на ЕЦБ Марио Драги, цитиран от АФП. 

По думите му, необходимостта от облекчаване на гръцкия дълг е „неоспорима“. По време на пресконференция Драги посочи, че въпросът се състои в това каква е най-добрата форма за намаляване на товара, който представлява 180% от БВП на Гърция.

„Разговорите между Гърция и кредиторите в следващите седмици трябва да се съсредоточат именно върху този въпрос“, посочи Драги.

Междувременно, финансовите министри от еврозоната одобриха започването на официални преговори за финансова помощ със затъналата в дългове Гърция. В сряда вечер гръцкият парламент прие пакет тежки реформи, поставени като условия за започването на преговори.

„Еврогрупата приветства приемането от гръцкия парламент на всички ангажименти, посочени в изявлението на държавните лидери от еврозоната от 12 юли“, се казва в изявление на 19-те министри от еврозоната, след проведен конферентен телефонен разговор. 

#Марио Драги #ЕЦБ #Гърция #банки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"