Съдът върна на работа кмета на Неделино

Съдът върна на работа кмета на Неделино
Стоян Беширов. Снимка: Nedelino.bg
A A+ A++ A

Кметът на община Неделино Стоян Беширов е бил възстановен на работа и още от утре (17.07) ще заеме мястото си отново, съобщи Нова телевизия.

Апелативният съд е изменил наложената му мярка "Отстраняване от длъжност". В мотивите на магистратите е посочено, че са разпитани 30 свидетели в хода на досъдебното производство, иззети са били компютърни конфигурации и документи и няма опасност Беширов да повлияе върху разследването.

Окръжният съд в Смолян отказа да възстанови на работа Беширов и прати делото на по-горна инстанция.

Новината за връщането на Беширов беше оповестена в Неделино с автомобилно шествие в центъра на града и надути клаксони.

Припомняме, че през март Смолянският окръжен съд отстрани Беширов от поста след разследване за злоупотреби с евросредства. Сред основните мотиви на съда беше това, че ако той остане на длъжност, има вероятност да възпрепятства разследването срещу него.

Миналата седмица съдът отхвърли искането на Беширов за отмяна на отстраняването му от длъжност. Окръжните магистрати счетоха, че все още не е отпаднала възможността той да повлияе на свидетели по досъдебното производство, по което е обвиняем.

На Стоян Беширов бе повдигнато обвинение за престъпления по служба и злоупотреби с близо 1 млн. лв. евросредства.

Апелативните съдии считат, че няма опасност Беширов да повлияе на свидетели на този етап от делото. Междувременно свидетели по делото вече са се оплакали, че срещу тях е упражняван натиск.

#Неделино #Стоян Беширов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"