Фандъкова: Няма да приема оставката на Бояджийска!

Фандъкова: Няма да приема оставката на Бояджийска!
Фандъкова призна, че бездомните кучета в София продължават да се увеличават, включително и заради столичани, които изоставят домашните си любимци на улицата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че няма да приеме оставката на заместника си Мария Бояджийска.

В понеделник зам.-кметът подаде молбата си заради смъртта на професора, нападнат от кучета в столичния квартал „Малинова долина“.

„Разбирам Бояджийска, но искам да подчертая, че точно тя беше тази, която в последните две години предлагаше по-строги мерки за справянето с този проблем и така си навлече гнева на много от организациите за защита на животните. Предлагаше и промени в нормативната уредба“, каза Фандъкова по bTV във вторник сутринта.

Според кмета без нови мерки проблемът с кучетата няма да бъде решен. Това по думите й е показала и трагичната развръзка на случая с нападнатия професор.

Фандъкова смята още, че трябва да отпадне понятието „надзорник“. Решението за това дали едно куче е агресивно трябва да бъде на ветеринарните специалисти.

Тя има уверение на земеделското министерство, че промените в наредбата, касаещи изискването за изграждане на приюти, ще бъдат приети.

Няма как да не помисли човек, че когато има организации, които се занимават с това, има и някакви бизнес интереси, каза кметът.

Тя не е против осиновяването на кучета срещу заплащане, но ако организациите поемат отговорност за решаването на проблема и работят в тази насока. За пример за съвестна работа тя даде Фондация „Четири лапи“.

Фандъкова призна, че бездомните кучета в София продължават да се увеличават, включително и заради столичани, които изоставят домашните си любимци на улицата.

#София #кмет #Мария Бояджийска #оставка #кучета #зам.-кмет #Малинова долина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници