Психолог: Вината е в майката, оставила детето на ненадеждни детегледачи

Психолог: Вината е в майката, оставила детето на ненадеждни детегледачи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Според законовите норми майката е виновна, според хуманните-също. Едно дете трябва да се отглежда в защитена среда, обясни психологът Диана Инджова във връзка с пребитото от двамата си детегледачи 3-годишно дете.

"Майката няма право да остави детето на тези младежи, дори и да има някакъв договор с тях", коментира Инджова пред Би Ти Ви. 

Според нея в този случай обществеността не е много активна. Насилието над дете трябва да бъде по-активно порицано. Инджова смята, че основният проблем на този, който удря дете, е да осъзнава колко силно посяга към него.

Психологът обясни,  че много семейства използват агресия, но обществото си затваря очите за това. У нас не се приема за нередно, че семействата много често потупват децата в градинките. По този начин насилието става норма на поведение. 

Инджова смята също, че причината детегледачите да посегнат на малкия Христо се крие  в тяхното детство - те също са били бити. Тя обясни, че всяка агресия е признак на неувереност. 

Майката на 3-годишното дете, прието в "Пирогов" с опасност за живота след побой, се е прибрала в България веднага, след като е била уведомена за случилото се. Познавала е само едно от момчетата, пребили детето й. 

Невена Василева работи като цигулар на скандинавски пасажерски кораб. Наела 18-годишните Александър Донков и Патрик Първев да се грижат за малкия Христо. Двамата ще бъдат обвинени в опит за убийството на тригодишното дете.

Патрик Първев и Александър Донов вече са привлечени като обвиняеми в опит за убийство, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

 

#Инджова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"