Кордон от пиещи кафе пред парламента в помощ на Борисов

Кордон от пиещи кафе пред парламента в помощ на Борисов
A A+ A++ A

Протестиращи с плакати "Търсят се 160 от 240" посрещаха днес депутатите пред Народното събрание, докато вътре премиерът Бойко Борисов правеше последен опит да убеди опозиция и съратници в управлението да гласуват "за" конституционните промени.

Протестът бе организиран под мотото "Търсят се 160 от 240". Участниците носеха плакати, които от седмица са разлепени на ключови места в София и призовават да се намерят 160 депутати, които да гласуват "за" промените в основния закон. Сред протестиращите пред парламента тази сутрин бяха основно граждани, участвали в протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски и обединени около организацията "Протестна мрежа", предаде БГНЕС.

Според протестиращите преговорите от последните няколко дни между Бойко Борисов, Лютви Местан и Георги Първанов и оформените варианти за подход при приемането на промените, а именно редуциране на поправките в конституцията, представляват "жалка подмяна" и явно Борисов, Местан и Първанов не искат да променят нищо по същество.

Докато депутатите влизаха в сградата, протестиращите отправяха към тях възгласи като "Мафия", "Лустрация", "Реформа", "ДПС - мафия", "Червени боклуци" и други. Според възрастен мъж, който говореше от мегафон пред служебния вход, е необходима лустрация, тъй като отново бивши агенти на ДС - агент Павел и агент Гоце определят съдбите ни. "Явно на Борисов му трябва подкрепата на ДПС за президентските избори", чу се още от мегафона.

#Конституцията #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"