Роден за крал: 24 факта за 24 месеца

Роден за крал: 24 факта за 24 месеца
A A+ A++ A

Честит втори рожден ден на принц Джорж, тръбят британските медии днес. Ето как подрежда важните събития от живота на наследника на короната в. "Сън":

 1.    Според генеоложки сайт, Джорж е 23-ти братовчед на дъщеричката на Бийонсе и рапъра Jay Z, Блу Айви Картър
 2.    Той беше първият кралски наследник, чието раждане беше обявено с прес съобщение, вместо с традиоционна поява на терасата на Бъкингамския дворец


 3.    Неговото кръщене е било отбелязано на кралска монета от 5 паунда. За нея е използван и фон на лилии, последно използван при кралско кръщене от 1841.
 4.    Въпреки че обичайно не създава проблеми на публични места, Джордж плаче доста, когато си е вкъщи, като държи на тръни майка си и баща си Уилям и Кейт по време на публичните им изяви.
 5.    Името му е Джордж Александър Луис - последното му име е това на чичо му Луи Монтбатен, убит от ИРА през 1979.


 6.    Принцът е доста разхвърлян, докато си хапва, и повечето храна се озовава на пода, вместо в устата му, твърди Майк Тинда, съпруг на бабата на Джордж, Зара Филипс.
 7.    Той предизвиква така наречения ''ефект на принц Джордж'': всичко, което той носи, като например пуловерчето с войничета на Кат Кидстън от 32 паунда, незабавно се разпродава без остатък.


 8.    Принцът беше кръстен от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби с вода от река Йордан - както самият Христос е бил кръстен от Йоан Кръстител.


 9.    Джордж често се топи и в басейна на Бъкингамския дворец, построен през 1939 от Крал Джордж VI , за да могат кралските особи да имат лично пространство за плуване.
 10.    Принцът е роден под рядко случваща се астрологическа конфигурация. Той е роден между две зодии – рак и лъв, подобно на баща си Уилям, който пък е проплакал на границата между рак и близнаци.
 11.    Принцът е хващал и вдигал тежки предмети само на осем месеца - възраст, на която повечето бебета едва прохождат.


 12.    Той е едно от най-тежките кралски бебета още от раждането си.
 13.    Джордж е овладял и кралските привички, тъй като вече владее разкошно кралското помахване. Демонстрирал го е многократно от терасата на Бъкингамския дворец.
 14.    Сред подаръците, които е получил, има миниатюрно чукче за поло, наметало от кожа на опосуми, персонализирана мини дъска за сърф, колело, както и два чифта ботуши от овча кожа.


 15.    По всичко личи, че Джордж е нощна птица, защото се буди още в 3 сутринта, по думите на принц Уилям. Той добавя: '' Много се върти и не му се спи толкова много.''
 16.    Нарича кралицата ''бабо''. След кръщенето на принцеса Шарлот минувачи са подучили Уилям да му казва, че сега ще ходят ''при баба''.


 17.    Джордж обича да кара помощни колела, но е още по-голям фен на миниатюрни тракторчета. Той дори си е играел с тях докато е хранел агънцата в кралското имение в Норфолк.
 18.    Обича всички играчки на колелца, но най-любими са му хеликоптерите. Поне по думите на баща му. 


 19.    Един от най-изнервящите навици на Джордж е непрекъснатото затваряне и отваряне на врати. Ценните предмети също трябва да се поставят далеч от досега му, тъй като той има навика да ги бута и чупи.
 20.    След неговото раждане вече има три поколения наследници. Това за последно се е случвало по времето, когато Едуард VII , Джордж V  и Едуард VIII са чакали да наследят знаменитата кралица Виктория.

 21.    Има кралска детегледачка, но самите Уилям и Кейт са си наложили неотменимото правило поне един от тях, а може и двамата, да бъдат на разположение, за да изкъпят Джордж и да му разкажат приказка преди лягане всяка нощ.


 22.    Той показа футболните се умения, а има и екипчета за много други спортове. Има си горнище на баскетболния Brooklyn Nets, джърсита от ръгби отбори от Уейлс и Япония, както и блузки от Астън Вила и други английски футболни отбори.
 23.    Джордж обожава природата. Официалната снимка от първия му рожден ден го показва как сочи и се взира в пеперудките в Лондонския музей по естествена история по време на посещение заедно с родителите си.


 24.    Подобно на дъщеричката на принцеса Ана, Зара Филипс, Джордж също има шест кръстника – с пет повече от обикновените новородени. Сестричката му Шарлот има пет.

Превод: Ралица Илиева

#принц Джордж #рожден ден

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"