Доналд Тръмп поведе в кампанията на републиканците за президент

Доналд Тръмп поведе в кампанията на републиканците за президент
A A+ A++ A

Американският строителен магнат Доналд Тръмп поведе по популярност многобройната колона от кандидати от Републиканската партия за президентския пост в Съединените щати, сочи социологическо проучване на тв канала Си Ен Ен.

18 процента от анкетираните подкрепили Тръмп, въпреки скандалните му изказвания напоследък. Той води пред бившия губернатор на Флорида Джеб Буш, който събира 15 на сто подкрепа сред привържениците на републиканците. Си Ен Ен посочва, че разликата между двамата е в границите на статистическата грешка.

Протичат процеси и аз не мога да влияя върху тях. Хората са уморени от некомпетентни политици във Вашингтон, които не могат да свършат нищо, каза Тръмп пред Си Ен Ен, коментирайки анкетата.

Според Ройтерс подкрепата за Тръмп е нараснала с 6 процентни пункта от рая на юни досега, въпреки критиките, които се изсипаха върху него заради острото му изказване за влиятелния сенатор републиканец Джон Маккейн - боен пилот ветеран от Виетнамската война. Тръмп каза, че той не е никакъв герой, защото е бил пленен от виетнамците по време на войната.

Във вътрешнопартийната надпревара на Републиканската партия участват 16 претенденти. Гласуването в първичните избори започва през февруари 2016 г. в щатите Ню Хемпшър и Айова.

 

#Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"