Омбудсманът Пенчев: Ще бъда обединител между гражданите и институциите

Омбудсманът Пенчев: Ще бъда обединител между гражданите и институциите
A A+ A++ A

„Ще се опитам да се преборя с езика на омразата, да бъда обединител между гражданите и институциите, между протестиращи и контрапротестиращи”, каза пред Нова тв омбудсманът Констнантин Пенчев, който този четвъртък влиза в двубой със социалистката Мая Манолова за поста.

Кандидатурата на Пенчев за втори петгодишен мандат е издигната от Реформаторския блок. Първият път той бе кандидат на ГЕРБ.

На въпрос дали е неудобен за някого той коментира: "Неудобен съм бил много пъти, взеха ми от бюджета, когато бях много активен помирител при протестите и контрапротестите”.

За съдебната реформа бившият председател на Върховния административен съд обясни, че е позитивно настроен. „Реформите целят да изчистят съдебната система и да върнат доверието в нея. 180 души се подписаха под реформата - някои може би с мъка, други – със скърцане на зъби, но знаят, че просто няма накъде”, каза Пенчев.

Омбудсманът бе помолен да коментира репортаж за ел. техници, които срещу заплащане манипулират електромерс цел ниско отчитане и съответно заплащане на ползваната електроенергия.

Незаконен бизнес, но доходоносен, с много клиенти. Подлъгват се от ниските сметки. Рано или късно обаче от енергото ги хващат и плащат двойно или тройно повече за откраднатия ток.

„Това, което видяхме, е престъпление. Надявам се хората да си получат заслуженото. Това са масови случаи и говори много лошо за нашето общество. Това е манталитет, това са почтени хора, които ходят на работа и имат доходи – не мога да си го обясня, но явно е масово”, каза Пенчев.

#мандат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »