Бизнесът излиза на протест срещу добавката "задължение към обществото"

Бизнесът излиза на протест  срещу добавката  "задължение към обществото"
Васил Велев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Излизаме на протест заради безхаберието и узаконения грабеж в енергийната система, заяви Васил Велев, председател на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал, който коментира предстоящият протест на бизнеса в сряда, който отново ще бъде срещу запазването на добавката "задължение към обществото".

"Имаме оглушително мълчание от страна на Обществения съвет, който се създаде, както и в парламента се прие един закон, който влошава в някои аспекти ситуацията. Не бяха изпълнени и редица поети ангажименти. Всичко това ще доведе до недопустим скок в цената на електроенергията, която индустрията нито може, нито иска да понася", коментира Васил Велев пред БНР.

Според него този скок е в резултат на узаконения грабеж, на продължаващите кражби в енергийната ни система, в резултат на безхаберието и затова ще протестират.

"Този път няма да е символичен край работните места и в заводите, а с митинг-шествие във всички големи градове, включително и в столицата", заяви Велев.

Той поясни, че протестите ще се проведат пред областните управи и общинските управи в необластните градове, а в столицата шествието ще се насочи към Министерски съвет, Комисията за енергийно и водно регулиране и парламента. Васил Велев каза също, че очаква хиляди да излязат по улиците.

#Васил Велев #Велев #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници