САЩ: "Ислямска държава" ни готви масирана кибератака

САЩ: "Ислямска държава" ни готви масирана кибератака
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Трористичната организация „Ислямска държава“ рано или късно ще предприеме масирана кибератака срещу САЩ. Джихадистката групировка е много по-опасна от "Ал Кайда". Такова мнение изрази в интервю за ABC News министърът на правосъдието на САЩ Лорета Линч.

„На мен не ми дава покой, че възможностите на „Ислямска държава“ за нанасяне на кибератака растат с всеки изминал ден“, коментира Линч.

Тя уточни, че това не са прогнози, а реална опасност, защото джихадистите вече успешно използват социалните мрежи да вербуване на американски граждани.

По данни на ЦРУ числеността на терористите от „Ислямска държава“ възлиза на над 30 хил. души.

В Туитър "Ислямска държава" има над 20 000 последователи.

В началото на месеца руските власти съобщиха, че групировката "Ислямска държава" увеличила усилията си за провеждането на пропаганда на руски език. Според тях това е знак, че става все по-влиятелна в бившите съветски републики.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви наскоро, че 2000 руски граждани в момента се бият за групировката в Сирия или Ирак. През юни шефът на Съвета за сигурност на страната Николай Патрушев каза, че "няма възможност" да се спре присъединяването на руснаци към организацията.

#ислямска държава #Сергей Лавров #Лавров #САЩ #Лорета Линч #линч

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"