Moto X Style предлага 5,7” дисплей, а Moto X Play има огромна батерия

Moto X Style предлага 5,7” дисплей, а Moto X Play има огромна батерия
A A+ A++ A

Motorola разкри останалите продуктови изненади, които обеща за днешното си събитие и една от тях е смартфона Moto X Style. Устройството попада в категорията на фаблетите, тъй като предлага 5.7” дисплей с Quad HD резолюция, което със сигурност ще откаже много потребители, но за тях е другия нов модел в серията Moto X, който беше представен днес - Moto X Play. За него обаче след малко. Moto X Style използва шестядрен чипсет Snapdragon 808 с честота 1.8GHz с 3GB RAM и ще се предлага във варианти с 16GB, 32GB и 64GB памет с опция за разширяване.

Смартфонът има предни стерео говорители, а батерията му е с капацитет 3000 mAh, което според компанията стига за 30 часа на смесена употреба. Операционната система е почти чиста версия на Android 5.1.1 с няколко софтуерни добавки от Motorola. Както знаем те не пречат на бързите ъпдейти на платформата. Компанията обяви, че устройството ще е с 200-300 долара по-евтино от iPhone 6 и Samsung Galaxy S6. Продажбите започват през септември.

Moto X Play може да се окаже значително по-популярен по няколко причини. Цената му ще бъде с 300-400 долара по-ниска от тази на iPhone 6 и Samsung Galaxy S6, когато се появи на пазара през август, но въпреки това ще запази основната камера с резолюция 21МР, която компанията описва като “най-добра в света”. Устройството има и по-малък 5,5” дисплей с full HD резолюция, а използвания чипсет е осемядрен Snapdragon 615 с честота 1.7GHz.

Останалите характеристики включват 5МР предна камера, 2GB RAM, 16GB или 32GB вградена памет, microSD слот и батерия с чудовищния капацитет от 3630 mAh. Устройството поддържа и бързо зареждане, но зарядното ще се продава отделно, докато при Moto X Style ще е включено в комплекта. И двата смартфона Moto X са с отблъскващо водата покритие на корпуса.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"