Запалени румънски стърнища опушиха русенци

Запалени румънски стърнища опушиха русенци
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пушекът и неприятната миризма, затиснали в следобедните часове Русе намериха обяснение след няколкочасово издирване: оказа се, че източникът са запалени стърнища след жътва на територията на Румъния.

Проверката на РИОСВ-Русе установи повишени количества серен диоксид, но без да превишават пределно допустимите норми. Опасност за населението няма, увериха инспекторите.

По-рано днес на тел.112 и в пожарната са постъпили множество сигнали за дим и миризма, но без конкретен източник. Служители от екоинспекцията използваха високите сгради в близост до Дунава, но тъй като пелената от дим бе обхванала почти целия град, не успяха да установят откъде идва пушекът.

Според живеещи по високите етажи, задимяването е било най-силно в района на Западна промишлена зона, предаде БГНЕС. От пожарната заявиха, че към тях до този момент са постъпили множество сигнали за въпросното задимяване, но без точна локация за пожар на българска територия и затова пожарните коли стоят по местата си. Огнеборците коментираха, че не е изключено да има запалени сухи треви на територията на съседна Румъния и вятърът да е пренесъл дима към Русе.

При ясно време Дунав мост е видим, но този следобед само смътно можеха да се различат силуетите на ТИР-овете по него. В късния следобед димът постепенно започна да се разнася, като остана само по най-ниските места в града.

#Русе #дим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"