Камерата на Moto X най-сетне е подобрена и то сериозно

Камерата на Moto X най-сетне е подобрена и то сериозно
A A+ A++ A

Днешната премиера на новите смартфони Moto X дойде с една чакана от мнозина новина – Motorola най-сетне е обърнала сериозно внимание на камерата и дори обяви, че една от най-добрите в света. Смело твърдение, което вече може да бъде подкрепено и от тестове от специализирани издания като DxOMark и DPreview. Те показват, че думите на Motorola не са просто маркетингови приказки, а наистина отразяват сериозното подобрение във фотографско отношение.

Moto X Style и Moto X Play имат 21-мегапикселова основна камера, която използва 1/2.3-инчов BSI CMOS сензор Sony IMX 230 с бърза F2.0 бленда и е допълнена от двутонова LED светкавица. Добавен е и специален нощен режим, който намалява опасността от размазване на снимките при недостатъчна светлина, но в този случай резолюцията се намалява до 5МР.

Тестовете на DxOMark обръщат внимание на различни параметри на снимане на Moto X Style и резултатите оставят експертите на компанията впечатлени. Устройството дори успява да се нареди на втора позиция в класацията зад Galaxy S6 и да постигне еднакъв резултат с Galaxy Note 4. Изводите са, че камерата осигурява надежден автофокус, улавя много детайли, експонира снимките точно и има нисък цветен шум при снимане в добре осветени условия. Дори и при намалена светлина телефона се справя добре.

DPreview също отчита сериозния напредък на Motorola във фотографско отношение и отбелязва голямото количество уловени детайли при ярка светлина и балансирания подход при прилагане на алгоритми за редуциране на шума при намалена осветеност, които запазват детайлите. Изданието осигурява и и тестови снимки в пълна резолюция, които можете да разгледате сами.

Източник: DxOMark, DPreview

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"