Бизнесът излиза на протест срещу поскъпването на тока

Бизнесът излиза на протест срещу поскъпването на тока
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бизнесът излиза на протест в цялата страна срещу повишаването на цената на електроенергията от 1 август

Над 1000 предприятията ще се включат в демонстрацията. Протестът е подкрепен и от синдикатите. 

В София в протестното шествие се очаква да се включат близо 6000 души. Протестиращите се събират в 11.00 ч. пред сградата на Министерския съвет. Протестът е с маршрут от Министерски съвет, през сградата на КЕВР, до парламента и обратно.

Четирите национално представителни организации на работодателите - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ заявиха в обща декларация, че българският бизнес не може и не иска да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавките "Задължения към обществото".

"Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси. Не приемаме предложените нови цени за "задължения към обществото", защото те ще доведат до загуби за българското общество!", посочиха работодателите.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че цената на тока не би трябвало да се вдига. 

Във вторник шефът на КЕВР Иван Иванов обяви, че няма законова възможност решението за цените на електроенергия да бъде отложено отново.

#цени #ток #поскъпване #бизнес #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »