Украйна забрани достъп на Жерар Депардийо до страната за пет години

Украйна забрани достъп на Жерар Депардийо до страната за пет години
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Украйна е забранила достъп на френския актьор Жерар Депардийо до страната за период от пет години. Това съобщава местна медия, цитирана от Би Би Си. През 2013 година френският актьор получи руско гражданство, за да избегне високите данъци във Франция. Той наскоро атакува украинските власти и подкрепи анексирането на Крим от Русия.

Новинарският сайт „Апостроф" публикува писмо от украинската Национална служба за сигурност, в което се заявява, че на Депардийо му е забранено да влиза в Украйна, тъй като е заплаха за сигурността на държавата.

Говорител на службата заяви пред Интерфакс, че забраната е наложена по искане на културното министерство. Този месец ведомството излезе със списък с имената на актьори, музиканти и други културни фигури, които се разглеждат като заплаха за сигурността.

Припомняме, че 66-годишният Жерар Депардийо описва Русия като „велика демокрация". "Никога не съм се чувствал французин, а сега животът ми е свързан с Русия. Бих умрял за Русия, защото хората тук са силни. Не бих умрял за тази Франция, която е в момента", коментира преди време Депардийо за френския седмичник 'Voici'.

Миналата седмица той получи урок по косене на трева от беларуския президент Александър Лукашенко. Лукашенко също така е показал на актьора своята резиденция "Озерный" край Минск, където го е почерпил с домашна водка.

#Жерар Депардийо #Украйна #Русия #Крим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »