Nokia представи камерата за виртуална реалност OZO

Nokia представи камерата за виртуална реалност OZO
A A+ A++ A

Виртуалната реалност продължава да набира популярност и преди масовото навлизане на технологията ще е необходимо създателите на съдържание да имат необходимите инструменти за генерирането на съответните изображения. Към това се е насочила и Nokia, която на специално събитие в Лос Анджелис представи първата комерсиална камера за виртуална реалност, предназначена за професионалисти. Устройството се нарича OZO и е първото в подготвяното портфолио от продукти за цифрова мултимедия на Nokia Technologies.

Разработката идва от изследователския център на компанията в Тампере и беше представена пред представители на големите филмови студия, които ще помогнат за финалното тестване и подобряване на камерата преди пускането й в продажба. Техническите характеристики и цената ще бъдат обявени по-късно, а началото на доставките е планирано за последното тримесечие на годината. OZO ще се произвежда във Финландия.

Камерата записва стереоскопично 3D видео чрез 8 синхронизирани сензора със глобален затвор и обкръжаващ звук чрез 8 микрофона. Специален софтуер позволява разглеждането в реално време на 3D видеото, а към него е добавено иновативно решение за възпроизвеждане, което премахва нуждата от предварително сглобяване на панорамните изображения.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"